Spring naar content

Het kunstwerk

Geworteld in Breda
Verbonden met de wereld

Hier groeit ontmoeting.
Een plek in het groen. Een moment van verwondering. Adore is om bij stil te staan, en volledig in je op te nemen.

6L5A6719

Het verhaal

Centraal op Park Zuylen staat een amberboom. Een gewortelde eyecatcher met kopergouden bladeren. Dit is het middelpunt van een vernieuwende plek in Breda, een interactieve beleving die het onzichtbare naar de oppervlakte brengt.

Het kunstwerk op zichzelf is indrukwekkend. Licht en geluid maken voelbaar wat zich onder onze voeten afspeelt: de ondergrondse communicatie tussen bomen. Krachtige symboliek en, zeker in schemer en donker, een droomachtige scène.

De Kunstenaars

In de bodem strekt het mycelium zich uit. Een netwerk van schimmeldraden dat grote gebieden beslaat. Boomwortels verstrengelen zich ermee, en gebruiken het om verbinding met elkaar te houden. Alles raakt al het andere. Vanuit dat gegeven is Adore bedacht door imagineer Marnix van de Vijver en landschapskunstenaar Merel van der Linden.

Merel en Marnix zetten zich als kunstenaarsduo in voor een mooiere wereld door mensen te raken met betekenisvolle ervaringen die de verbeelding, het plezier en het denken prikkelen. Hun missie is het leveren van tastbare ervaringen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst via onverwachte ontmoeting.

fhhxErB
ADORE (2)

Partners

Naast Merel en Marnix hebben heel wat partners aan dit bijzondere en unieke project meegewerkt.

Livingprojects
Shape Service
Studio Solo
Aannemersbedrijf M.P. Drijvers BV
MOOK bouwkundig teken & adviesbureau
B-vier Boomspecialist
Qtents
Dumont Beton
Metaalplan BV
Kropman Installatietechniek BV
2B bouwconstructies
Constructiebedrijf van de Camp
Houthandel -DHZ Arno van den Dungen BV
Green Revolution

Nieuwsgierig? Volg ons